Personene

THOMAS VESTMARK
58 år gammel journalist i Kultur- & featureavdelingen i Oslo-avisen Søkelyset. En høstdag i 2013 kommer han kjørende sørover fra en reportasjejobb i Trøndelag og lar en ung, kvinnelig haiker få sitte på. En snau halvtime senere slipper han henne av ved Kongsvoll stasjon hvor han skal gjøre en jobb, og tror at hun vil haike videre og at han aldri kommer til å se henne mer. Men han tar feil.

SARA
En hemmelighetsfull syttenåring på vei mot Oslo. Da Thomas Vestmark plukker henne opp  på Dovre, forteller hun at hun er på vei til hovedstaden for å treffe en bekjent ved navn Arne. Det viser seg snart at hun vet bemerkelsesverdig lite om denne Arne. I jakkelomma har hun en stor, tveegget springkniv.

EVA HELENE BAKKE
er 55 år gammel og har vært Thomas Vestmarks nærmeste kollega i snart femten år. Begge er glad i den andre, men holder det for seg selv. Og det er langt fra det eneste de ikke forteller hverandre.

ASLAK HOEL
39 år gammel journalist i Nyhetsredaksjonen som gjentatte ganger har gjort seg bemerket. Blant annet har han minst tre ganger vunnet Søkelysets interne pris som hvert kvartal blir tildelt en journalist som har skrevet en spesielt oppsiktsvekkende artikkel.

SIGNE SOLSTAD
26 år gammel og Søkelysets yngste journalist. Ifølge enkelte mannlige kolleger er hun «vakker som en alveprinsesse», og svært dyktig. En dag oppdager hun noe som gjør henne svært bekymret.

ADRIAN BREDEBYGD
35 år gammel redaksjonssekretær som blant annet leder redaksjonens daglige morgenmøter. Romansen mellom ham og Signe Solstad er så åpenlys at den neppe er ukjent for noen i avishuset.

BENDIK DAHLE
44 år gammel og Aslak Hoels nære venn og kollega i Nyhetsredaksjonen. Han er politisk journalist og ekspert på å avsløre korrupsjon og økonomiske misligheter.

HALVDAN HAMMER
Søkelysets sjefredaktør er 66 år gammel og har sitt lange, grå hår samlet i en hestehale. Han er meget dominerende og frittalende.

FREDRIK HOLTH-MADSSEN
Eldre milliardær som stiftet Søkelyset og eier de fleste av aksjene. De ansatte ser ham som regel kun ved festlige anledninger.

MADS MO
Førstebetjent ved Voldsavsnittet i Oslo-politiet. Sammen med kollegene Espen Halvorsen og Bente Nilsen etterforsker han det brutale drapet på en av Søkelysets journalister. Snart får de flere drap og drapsforsøk å etterforske.

HILDE HANSEN
var Thomas Vestmarks nærmeste nabo i barneåra og hans aller første kjæreste. Men noe skjedde for en mannsalder siden som Thomas fortsatt er preget av.

 

Fredag den 13. september 2013 blir den kjente politikeren og mangemillionæren Jens
Magnus Sivertsen drept mens han er på hyttetur med sin elskerinne.