Kommentarer fra leserne

Har du noe på hjertet om boka, send gjerne noen ord!
Epostadressen finner du på kolofonsiden foran i boka.

Bjørn Bakken: «Høstmørke» er en godt komponert og velskrevet krim. Persongalleriet står til troende, ikke minst vår journalisthelt Thomas. At forfatteren har et langt yrkesliv innen avis skinner tydelig igjennom. Han vet definitivt hva han skriver om.
blankDen unge Sara er også solid portrettert, der forfatteren får fram ungdommelig sjarme og pågangsmot. At hun også er en liten Lisbeth Salander-kloning gjør ingen verdens ting der hun gir Thomas, og oss lesere, grundige innblikk i de mørkere delene av den digitale (under)verdenen. Språket flyter lett og friksjonsfritt, er variert og inneholder ord og uttrykk som vitner om et solid språklig grunnfjell. Ikke altfor litterært spennende, men likevel med en dannethet, en humoristisk fandenivoldskhet og et fint driv som gjør at historien flyter elegant videre.  (Utdrag fra en anmeldelse. Hele anmeldelsen.)

Besart Sadiku: Dette var en godt skrevet krim. Flere ganger så fikk jeg hjertet i halsen, så spennende var det. Jeg gleder meg til flere bøker fra forfatterens hånd.
Anbefales!!!

Tor Aas-Hansen: Har nå lest romanen «Høstmørke» av Jean-Louis Adorsen, og gir den umiddelbart terningkast 5. Dette er en typisk ”Pageturner” som er vanskelig å legge vekk.
blankFor meg er skildringene av menneskelige relasjoner det som sitter igjen som det aller beste. Både forholdet mellom Thomas og Sara og Thomas og Eva syntes jeg  er meget godt beskrevet. Jeg lurte litt underveis på hvordan forholdet mellom de to hovedpersonene skulle avsluttes, men dette taklet forfatteren genialt.
blankVoldsbeskrivelsene (som det er mange av) som gjør dette til en krimroman, er slik jeg ser det, er smule overdrevet og påtvunget. Selve storyen kunne kanskje ha vunnet på å være litt enklere. Fikk litt følelsen av at man etter en lang og god innledning, fikk litt travelt med å avslutte historien.
blankSelve formen med alle jeg-personene forvirret meg noe i starten, men etter hvert skjønte jeg at det gjør det helt klart lettere å følge tankerekkene til mange forskjellige personer. Veldig spennende og en ny erfaring for meg!
blankEllers er det tydelig at forfatteren har meget inngående kunnskaper om avismiljøet og om bruk av data i mange sammenhenger.  Dette vet jeg  at ikke bare er research, men siden jeg kjenner forfatteren og har hatt ham som kollega i it-avdelingen i Schibsted, kan jeg veldig godt følge hans betraktninger omkring dette.  Det er veldig godt beskrevet.
blankAlt i alt en meget bra bok. Jeg har ingen problemer med anbefale den videre. Gleder meg til neste utgivelse!

Ole Kjeldsberg Endresen: «Høstmørke» er en uvanlig bok også når det gjelder innholdet. Her er detaljerte skildringer av Dovrefjell, brede dypdykk i den digitale verden, metaforer som krever et bredt kunnskapsnivå. Som om forfatteren har øst på med kunnskaper til han er helt tom. (Fra omtale i Østlandets Blad 07.11.2017.)

Torill Ingvaldsen: Boka er spennende og lettlest, fine miljø- og naturskildringer. Jeg liker de mange synsvinklene/fortellerstemmene. Det er spennende å vite hvordan de forskjellige personene tenker og vurderer sine handlinger. Denne teknikken kunne vært brukt til å gi oss flere sider ved skurkene også.
blankVi blir godt kjent med Thomas og Sara, forholdet mellom dem er godt skildret. De beste og verste opplevelsene i livet er veldig vanskelig å sette ord på, derfor kan det være like greit å antyde sex som å skildre det.
blankJeg gleder meg til å lese neste bok.

Tor-Egil Solberg: Page-turner. Alle jeg-personene fungerer svært godt i denne velskrevne og spennende krimromanen. Dessuten: Per Egil Hegge vil finne ytterst lite å henge seg opp i her. Anbefales!

Jan Warhuus:  Dette synes jeg var god lesning. Fikk ikke lyst til å legge fra meg boken når jeg hadde lest en stund. Spenningen var på topp gjennom det meste av historien. Håper den neste boken blir like bra som denne.

Randi Wikestad Hamli: Jeg koste meg virkelig, boken fanget min interesse og var absolutt spennende! Jeg vil likevel fremheve enkelte sider ved boken: Likte veldig godt dette med «jeg»-formen gjennom hele boken.  Til å begynne med litt forvirrende, men etter hvert spennende å begynne på nytt kapittel, «hvem nå denne gangen». Sara var et interessant bekjentskap, flott jente med sine særtrekk.  Minte meg om Lisbeth Salander! Forholdet mellom Thomas og Eva var i fin balanse gjennom hele boken.
blankSå det jeg ikke likte: Det ble etter hvert vel mange mord! Måten å drepe på med stikkvåpen var unødvendig godt dokumentert.

Ragna Fossen: Jeg har lest «Høstmørke», skrevet av Jean-Louis Adorsen  En skikkelig intrigemaraton! Bra jobba!

Ida Kristin Lie: Høstmørke er en spennende bok, godt skrevet og lettlest fra perm til perm. Med inngående beskrivelser av data og nettets muligheter avslører forfatteren stor kunnskap, og en bok preget av nøye forarbeid. Dette bortsett fra feil lokalisering av Kongsvoll, samt en beskrivelse av landskapet øst for Hamar som jeg ikke deler 😉
Jeg liker godt karakterene Sara og Thomas – og utviklingen av deres forhold. Boken hadde vært like god uten flere av detaljerte beskrivelser og ‘historier rundt’, men det trekker heller ikke ned. Aller best likte jeg at personene fremstår som jeg-personer. Dette er originalt, og bidrar til bedre nærhet og om mulig, bedre forståelse fra leserens side.
Lykke til videre, Jean – jeg er spent på oppfølgeren.

Forfatterens kommentar: Litt uklart hvorfor du mener at Kongsvoll er feil lokalisert. Jeg har vært der mange ganger og vet godt hvor det er. Men enkelte mener at nordenden av Dovrefjell er ved Kongsvoll, mens jeg mener det er et par mil lenger nordover, slik det står i bl.a. Store Norske Leksikon. Uansett er ordlyden nå endret en smule.

Anne Berit Nyberg Bakken: Boka «Høstmørke» av Jean-Louis er velskrevet og veldig spennende. Jeg klarte ikke å legge den fra meg. Den anbefales til de som liker å lese krim. Den er fra et miljø jeg ikke kjenner godt, men han skriver så levende om det; for ikke å snakke om datakunnskapene!! Gleder meg til fortsettelsen.

Knut Hamli: Nå er jeg ferdig med å lese «Høstmørke», og jeg er veldig imponert og overrasket over historien i boka, mange finurlige tanker og episoder som ender opp i en original avslutning. Handlingen er spennende, og jeg klarte heller ikke i går kveld å legge fra meg boka og måtte lese til langt på kveld for å bli ferdig.

Øyvind Fygd: «Høstmørke» av Jean-Louis Adorsen er en vellykket kriminalroman. Jeg vil fremheve tre ting ved den: Språket: Det glir lett, det er variert, fint og tydelig. Plottet: Ikke forutsigbart, spennende. Boken inneholder en passe stor faktamengde om ulike temaer, fint spredt i teksten. Slik skal romaner være!

Ragnhild Østlie Hjelmervik: Nå har jeg lest boka og det ble ! Veldig spennende og meget godt skrevet. Spennende vinkling med flere «jeg-personer» uten at det egentlig var det heller. Jeg håper på fortsettelsen. Bør leses om du liker krim!

Dag Kjetil Gjerdrum: Velskrevet og spennende bok!

Randi Skjæret: Alle kan glede seg. Denne boken har ALT.

Margaret Brynildsen Hagevik: Løp og kjøp! Spennende!

Alf B. Godager: Jeg er glad for å kunne anbefale boken. Den er god, velskrevet og spennende og gir et godt innblikk i arbeidet i en i mange ting typisk, i andre forhold utypisk, norsk avisredaksjon, med et interessevekkende plott og en overraskende løsning.

Torhild Høier: Meget spennende, og jeg må si du har et omfattende og fantastisk ordforråd. Ellers synes jeg du har særdeles gode kunnskaper om data også. Jeg har hatt en del besøk i høst, og når det ringte på døra ble jeg lei meg fordi jeg da måtte legge bort boka. Synes til tider den var rå og pervers – lurer nesten på hvor du får det fra? – men, men det er jo det som gir spenning.

Marja Thormodsen: Jeg leste din bok med stor interesse! Den var veldig «mediasexy». Boken hadde i seg mye samfunnsaktuelt. Jeg vil skryte av ditt håndlag når det gjelder beskrivelse av forskjellige miljøer – kjempeflott! Men jeg likte ikke de 12 «jeg’ene» – halvparten kunne vært nok etter min mening. Boken var også «for blodig» for meg.

Sverre Årnes: «Høstmørke» av min gamle venn Jean-Louis Adorsen ankom Gran Canaria i går, og designen alene var en ren appetittvekker. Jeg måtte bare gyve løs på den, er allerede på side 59, og har rukket å bli lei meg for at boka ikke er lenger enn ‘bare’ på 400 sider. Vanligvis er jeg treg til å lese romaner, og mye såkalt ‘pliktlesing’ er jeg mest fristet til å kaste i femte vegg. Jean-Louis skriver elegant, lettlest, og bringer deg fort inn i en medrivende historie. En helt uvanlig presis norsk blir liksom candy på toppen. Jeg har (altså) hittil lest bare begynnelsen, men fram til hit tør jeg si at min venn ikke har mye å lære av de ‘store gutta’.

Halskjede med anheng lagd av en Pentium 4-prosessor. Brukt av Sara i «Høstmørke».