Forfatteren

selvportrett

JEAN-LOUIS ADORSEN
hadde sin første novelle på trykk i 1968 og har siden sporadisk skrevet under psevdonym, bl.a. en roman for Norsk Ukeblad i 1995 og diverse noveller for Norsk Ukeblad, Hjemmet, Alle Menn og KK.

Parallelt med skrivingen hadde han i en trettiårsperiode film som hobby og er fire ganger blitt norgesmester i amatørfilm. To av filmene er vist på NRK TV og en fikk meget rosende omtale på lederplass i filmtidsskriftet Z.

Fra 1995 til 2013 skrev han nesten utelukkende faglitteratur, hovedsakelig brukermanualer for kolleger i Aftenposten, og fikk jevnlig seneskjedebetennelse i håndleddene hvis han skrev for mye utenom. Derfor ble novelle- og romanskrivingen midlertidig lagt på hylla fram til han i november 2013 ble førtidspensjonert og begynte å skrive romanen «Høstmørke». Førsteutkastet ble ferdig sommeren 2016 og er senere blitt revidert mange ganger. Boka ble til slutt på 400 trykte sider og er utgitt på eget forlag i august 2017. Papirutgaven kan kjøpes i nettbokhandlene til Amazon. E-bokutgaven kan kjøpes i alle Norges største nettbokhandler.

Jean-Louis ble i april 2019 ferdig med en ny roman, «Engelen Gabriel», som er svært forskjellig fra «Høstmørke». Manuset er nå sendt til en håndfull forlag. Hvis ingen av dem viser interesse, vil boka bli gitt ut på samme måte som «Høstmørke». Samtidig har han begynt å skrive på en oppfølger til «Høstmørke». Den har arbeidstittelen «Road Movie» og foregår i filmmiljø.

Foruten å skrive har Jean-Louis siden 2010 lagd digitale malerier med programvare som simulerer penselstrøk, og har solgt bilder på flere salgsutstillinger, samt på Smia Galleri på Vålerenga i Oslo og i den nå nedlagte møbelbutikken Medmer på Grünerløkka i Oslo. Et av maleriene ble brukt av TV3 i program nummer to i serien Hjelp! Han pusser opp! som ble vist 6. september 2011. Siste utstilling så langt var på Galleri Langhuset i april 2019. Den neste blir på Våler kunstfestival i august 2019.

Mer om Jean-Louis Adorsen her: BoldBooks

Fra utstillingen på Våler Kunstfestival i august 2018, hvor Jean-Louis solgte åtte bilder.