Forfatteren

selvportrett

JEAN-LOUIS ADORSEN
hadde sin første novelle på trykk i 1968 og har siden sporadisk skrevet under psevdonym, bl.a. en roman for Norsk Ukeblad i 1995 og diverse noveller for Norsk Ukeblad, Hjemmet, Alle Menn og KK.

Parallelt med skrivingen hadde han i en trettiårsperiode film som hobby og er fire ganger blitt norgesmester i amatørfilm. To av filmene er vist på NRK TV og en fikk meget rosende omtale på lederplass i filmtidsskriftet Z.

Fra 1995 til 2013 skrev han nesten utelukkende faglitteratur, hovedsakelig brukermanualer for kolleger i Aftenposten, og fikk jevnlig seneskjedebetennelse i håndleddene hvis han skrev for mye utenom. Derfor ble novelle- og romanskrivingen midlertidig lagt på hylla fram til han i november 2013 ble førtidspensjonert og begynte å skrive romanen «Høstmørke». Førsteutkastet ble ferdig sommeren 2016 og er senere blitt revidert mange ganger. Boka ble til slutt på 400 trykte sider og er utgitt på eget forlag i august 2017. Papirutgaven kan kjøpes i nettbokhandlene til Amazon. E-bokutgaven kan kjøpes i alle Norges største nettbokhandler.

Jean-Louis er nå godt i gang med en ny roman, «Engelen Gabriel», som er svært forskjellig fra «Høstmørke», og ventelig vil bli oversatt til engelsk. Samtidig har han begynt å skrive på en oppfølger til «Høstmørke». Den har arbeidstittelen «Road Movie» og foregår i filmmiljø.

Foruten å skrive har Jean-Louis siden 2010 lagd digitale malerier med programvare som simulerer penselstrøk, og har solgt bilder på flere salgsutstillinger, samt på Smia Galleri på Vålerenga i Oslo og i den nå nedlagte møbelbutikken Medmer på Grünerløkka i Oslo. Et av maleriene ble brukt av TV3 i program nummer to i serien Hjelp! Han pusser opp! som ble vist 6. september 2011. Siste utstilling så langt var i Våler i Solør i august 2018.

Mer om Jean-Louis Adorsen her: BoldBooks

 

Fra utstillingen på Våler Kunstfestival i august 2018, hvor Jean-Louis solgte åtte bilder.