Forfatteren

selvportrett

JEAN-LOUIS ADORSEN
hadde sin første novelle på trykk i 1968 og har siden sporadisk skrevet under psevdonym, bl.a. en roman for Norsk Ukeblad i 1995 og diverse noveller for Norsk Ukeblad, Hjemmet, Alle Menn og KK.

Parallelt med skrivingen hadde han i en trettiårsperiode film som hobby og er fire ganger blitt norgesmester i amatørfilm. To av filmene er vist på NRK TV og en fikk meget rosende omtale på lederplass i filmtidsskriftet Z.

Fra 1995 til 2013 skrev han nesten utelukkende faglitteratur, hovedsakelig brukermanualer for kolleger i Aftenposten, og fikk jevnlig seneskjedebetennelse i håndleddene hvis han skrev for mye utenom. Derfor ble novelle- og romanskrivingen midlertidig lagt på hylla.

Jean-Louis tok opp igjen den skjønnlitterære skrivingen da han ble førtidspensjonert i november 2013, og begynte på romanen «Høstmørke». Førsteutkastet på anslagsvis 370 boksider ble ferdig på forsommeren 2016 og er senere blitt revidert mange ganger. Boka ble til slutt på 400 trykte sider og ble utgitt på eget forlag sommeren 2017. Den fins foreløpig kun i papirutgave og kan kjøpes på Amazons nettbokhandler. E-bokversjon er ferdig og kommer i løpet av september trolig i salg i alle landets nettbokhandler.

Jean-Louis er nå godt i gang med en ny roman, «Engelen Gabriel» som er svært forskjellig fra «Høstmørke», og samler samtidig materiale til en oppfølger til «Høstmørke» som foreløpig heter «Road Movie» og foregår i filmmiljø.

Foruten å skrive har Jean-Louis siden 2010 lagd digitale malerier med programvare som simulerer penselstrøk, og har solgt bilder på flere salgsutstillinger, samt på Smia Galleri på Vålerenga i Oslo og i den nå nedlagte møbelbutikken Medmer på Grünerløkka i Oslo. Et av maleriene ble lånt av TV3 til bruk i program nummer to i serien Hjelp! Han pusser opp! som ble vist 6. september 2011.

Fra Galleri Langhuset i 2016, hvor Jean-Louis solgte fem av sine seks utstilte bilder.