Forfatteren

selvportrett

JEAN-LOUIS ADORSEN
hadde sin første novelle på trykk i 1968 og har siden sporadisk skrevet under psevdonym, bl.a. en roman for Norsk Ukeblad i 1995 og diverse noveller for Norsk Ukeblad, Hjemmet, Alle Menn og KK.

Parallelt med skrivingen hadde han i en trettiårsperiode film som hobby og er fire ganger blitt norgesmester i amatørfilm. To av filmene er vist på NRK TV. Han har de siste femten åra nesten utelukkende skrevet faglitteratur, hovedsakelig brukermanualer for kolleger i  Aftenposten.

Han tok opp igjen skjønnlitterær skriving da han ble førtidspensjonert i november 2013, og begynte etter et halvt års research å skrive på romanen «Høstmørke» tidlig i 2014. Ble våren 2016 ferdig med førsteutkastet, på anslagsvis 370 boksider, som senere er blitt revidert flere ganger og har endt opp på 416 sider boksider. Blir utgitt på eget forlag sommeren 2017.

Jean-Louis er nå i gang med en ny roman, «Engelen Gabriel», og samler samtidig materiale til en oppfølger til «Høstmørke» som foreløpig heter «Road Movie».

Foruten å skrive har Jean-Louis siden 2010 lagd digitale malerier med programvare som simulerer penselstrøk, og har solgt bilder på flere salgsutstillinger, samt på Smia Galleri på Vålerenga i Oslo og i møbelbutikken Medmer på Grünerløkka i Oslo. Et av maleriene ble lånt av TV3 til bruk i program nummer to i serien Hjelp! Han pusser opp! som ble vist 6. september 2011. Til høyre fra Galleri Langhuset 2016, hvor Jean-Louis solgte fem av sine seks utstilte bilder.

 

Copyright 2016 Jean-Louis